Meet Wendi

Wendi is geboren in Utrecht (Nederland) op 17 oktober 1990. Tot haar 7e heeft zij met haar ouders en twee zusjes in Maarssen gewoond. Vervolgens is het gezin in Soest gaan wonen en in 2015 is Wendi naar Hilversum verhuisd.

Vrij snel na haar geboorte kwamen de artsen er achter dat Wendi heupdysplasie en heupluxatie heeft. Dit houdt in dat haar heupen niet goed ontwikkeld zijn. Door een mislukte operatie aan haar linkerheup in 2013 heeft Wendi naast de nog steeds bestaande heupdysplasie en chronische pijn een partiële laesie van haar linker bovenbeen, heup en romp opgelopen. Hierdoor kan zij nog maar korte stukjes lopen, niet lang staan en maakt zij verder gebruik van haar rolstoel.

Wendi heeft altijd paardgereden, eigen paarden gehad en een diploma voor Paardenhouderij & Hippisch Management op zak. Door haar fysieke achteruitgang en de mislukte operaties heeft zij zich omgeschoold tot Medisch Secretaresse.


Tijd voor een nieuwe passie

Toen Wendi merkte dat de verzorging en training van de paarden haar fysiek niet meer lukte besloot ze op zoek te gaan naar een andere sport, voordat zij in januari 2017 de paardenwereld definitief gedag zou gaan zeggen. Diep van binnen heeft Wendi altijd een fascinatie gehad voor tennis. De keuze voor een nieuwe sport was snel gemaakt toen zij een proefles rolstoel tennis mocht volgen. Op 1 oktober 2016 heeft Wendi voor het eerst een racket en bal in handen gekregen en is zij gestart met rolstoel tennis training onder leiding van haar huidige coach, voormalig bondscoach rolstoel tennis, Marc Kalkman.

De smaak had ze direct vanaf de eerste training te pakken en daarom besloot Wendi na enkele weken dat ze er alles aan wilde doen om binnen het rolstoel tennis het maximale uit zichzelf te halen en te streven naar het hoogst haalbare. En dat is precies waar zij nu keihard voor werkt. Wendi is enthousiast, weet wat ze wil, stelt uitdagende doelen en is enorm gedisciplineerd.

Wendi traint 6 dagen per week vol overgave om haar doelen te behalen. Hiervan traint zij 4 dagen per week met haar privé coach Marc en daarnaast traint zij nog 2 dagen per week met de nationale selectie op het nationaal trainingscentrum van de KNLTB in Amstelveen. Dit combineert zij met haar werk als business assistent bij Your own Venture wat zij nog 24 uur per week doet.


Hard aan de weg timmeren

In 2017 heeft Wendi haar eerste nationale toernooien gespeeld. Sinds 2018 speelt Wendi nog maar een beperkt aantal nationale toernooien en speelt zij daarnaast vooral internationale toernooien. Wendi heeft haar internationale toernooi seizoen 2019 afgesloten met de 51e positie op de wereld ranglijst in het enkelspel en een 49e positie in het dubbelspel. Al met al heeft zij weer een enorme progressie gemaakt en flinke stappen op de wereldranglijst gezet. Daarmee was ook 2019 weer een succesvol jaar!

Tijdens de lockdown, vanwege Covid-19, heeft Wendi besloten in 2020 geen internationale toernooien meer te spelen. Gezondheid gaat boven alles. Wendi heeft besloten het verdere jaar als een lange, intensieve trainingsperiode in te vullen. Eind van dit jaar zullen we kijken hoe de situatie er tegen die tijd voor staat, wat de verwachtingen zijn en naar de mogelijkheden op dat moment kijken.

Meet Wendi

Wendi Schutte

"Don't dream your life, live your dreams"


Wendi wordt ondersteund door de volgende sponsors:

Ook een financieel steentje bijdragen?
  • sponsor rijschool Lemax
  • Sponsor Fit & Fast
Support Wendi