Don’t dream your life. . . .
. . . . Live your Dreams.

 

Wendi is geboren in Utrecht (Nederland) op 17 oktober 1990. Tot haar 7e heeft zij met haar ouders en twee zusjes in Maarssen gewoond. Vervolgens is het gezin in Soest gaan wonen en in 2015 is Wendi naar Hilversum verhuisd.

Vrij snel na haar geboorte kwamen de artsen er achter dat Wendi heupdysplasie en heupluxatie heeft. Dit houdt in dat haar heupen niet goed ontwikkeld zijn. Door een mislukte operatie aan haar linkerheup in 2013 heeft Wendi naast de nog steeds bestaande forse heupdysplasie en chronische pijn een partiële laesie van haar linker bovenbeen, heup en romp opgelopen. Hierdoor kan zij nog maar korte stukjes lopen, niet lang staan en maakt zij verder gebruik van haar rolstoel.

Wendi heeft altijd paardgereden, eigen paarden gehad en een diploma voor Paardenhouderij & Hippisch Management op zak. Door haar fysieke achteruitgang en de mislukte operaties heeft zij zich omgeschoold tot Medisch Secretaresse.

Toen Wendi merkte dat de verzorging en training van de paarden haar fysiek niet meer lukte besloot ze op zoek te gaan naar een andere sport, voordat zij in januari 2017 de paardenwereld definitief gedag zou gaan zeggen. Diep van binnen heeft Wendi altijd een fascinatie gehad voor tennis. De keuze voor een nieuwe sport was snel gemaakt toen zij een proefles rolstoel tennis mocht volgen. Op 1 oktober 2016 heeft Wendi voor het eerst een racket en bal in handen gekregen en is zij gestart met rolstoel tennis training onder leiding van haar huidige coach, voormalig bondscoach rolstoel tennis, Marc Kalkman.

De smaak had ze direct vanaf de eerste training te pakken en daarom besloot Wendi na enkele weken dat ze er alles aan wilde doen om binnen het rolstoel tennis het maximale uit zichzelf te halen en te streven naar het hoogst haalbare. En dat is precies waar zij nu keihard voor werkt. Wendi is enthousiast, weet wat ze wil, stelt uitdagende doelen en is enorm gedisciplineerd.

Wendi traint inmiddels 6 dagen per week vol overgave om haar doelen te behalen. Dit combineert zij met haar werk op de administratie van de Hilversumse Tennis Organisatie wat zij, naast het tennis, met veel plezier 24 uur per week doet.

In 2017 heeft Wendi haar eerste nationale toernooien gespeeld. Sinds 2018 speelt Wendi nog maar een beperkt aantal nationale toernooien en speelt zij daarnaast vooral internationale toernooien. Wendi heeft haar internationale toernooi seizoen 2018 afgesloten met de 84e positie op de wereld ranglijst in het enkelspel en een 75e positie in het dubbelspel.


Wendi wordt ondersteund door de volgende sponsors: