Meet Wendi

Wendi is geboren in Utrecht (Nederland) op 17 oktober 1990. Tot haar 7e heeft zij met haar ouders en twee zusjes in Maarssen gewoond. Vervolgens is het gezin in Soest gaan wonen en in 2015 is Wendi naar Hilversum verhuisd.

Vrij snel na haar geboorte kwamen de artsen er achter dat Wendi heupdysplasie en heupluxatie heeft. Dit houdt in dat haar heupen niet goed ontwikkeld zijn. Door een mislukte operatie aan haar linkerheup in 2013 heeft Wendi naast de nog steeds bestaande heupdysplasie en chronische pijn een partiële laesie van haar linker bovenbeen, heup en romp opgelopen. Hierdoor kan zij nog maar korte stukjes lopen, niet lang staan en maakt zij verder gebruik van haar rolstoel.

Wendi heeft altijd paardgereden, eigen paarden gehad en een diploma voor Paardenhouderij & Hippisch Management op zak. Door haar fysieke achteruitgang en de mislukte operaties heeft zij zich omgeschoold tot Medisch Secretaresse.


Tijd voor een nieuwe passie

Toen Wendi merkte dat de verzorging en training van de paarden haar fysiek niet meer lukte besloot ze op zoek te gaan naar een andere sport, voordat zij in januari 2017 de paardenwereld definitief gedag zou gaan zeggen. Diep van binnen heeft Wendi altijd een fascinatie gehad voor tennis. De keuze voor een nieuwe sport was snel gemaakt toen zij een proefles rolstoel tennis mocht volgen. Op 1 oktober 2016 heeft Wendi voor het eerst een racket en bal in handen gekregen en is zij gestart met rolstoel tennis training onder leiding van voormalig bondscoach rolstoel tennis, Marc Kalkman.

De smaak had ze direct vanaf de eerste training te pakken en daarom besloot Wendi na enkele weken dat ze er alles aan wilde doen om binnen het rolstoel tennis het maximale uit zichzelf te halen en te streven naar het hoogst haalbare. En dat is precies waar zij nu keihard voor werkt. Wendi is enthousiast, weet wat ze wil, stelt uitdagende doelen en is enorm gedisciplineerd.

Op dit moment traint Wendi 5 dagen per week, op het nationaal trainingscentrum van de KNLTB in Amstelveen, vol overgave om haar doelen te behalen. Dit combineert zij met haar werk als business assistent bij Your own Venture.


Hard aan de weg timmeren

In 2017 heeft Wendi haar eerste nationale toernooien gespeeld. In mei 2018 heeft zij haar debuut op de internationale tour gemaakt. Wendi speelt gemiddeld 15 – 20 internationale toernooien per jaar en reist hiervoor de hele wereld over.

2023 was het jaar waarin Wendi, na 10 maanden blessureleed, weer op de internationale tour terug te vinden was. In het rolstoel tennis is er geen “beschermde ranking” in het geval van blessures, wat voor Wendi betekende dat zij haar ranking weer volledig opnieuw moest gaan opbouwen. In februari 2023 speelde zij haar eerste toernooien weer, en nu, aan het eind van 2023 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest. Zo wist Wendi, onder andere, in september haar tweede internationale titel in het enkelspel te winnen op een ITF Future toernooi in Cremona, Italië. Daarnaast mag Wendi het toernooi jaar 2023 afsluiten met haar deelname op het NK, waarvoor zij een wildcard ontvang nadat zij het kwalificatie toernooi hiervoor overtuigend wist te winnen. 

Meet Wendi

Wendi Schutte

"Don't dream your life, live your dreams"


Wendi wordt ondersteund door de volgende sponsors:

Ook een financieel steentje bijdragen?
Support Wendi